måndag 13 juni 2016

Sjuka själar - Kristina Ohlsson






Sjuka själar av Krisitna Ohlsson - Pirat förlaget
Jag är ingen mörkrädd person, men denna boken fick mig att skynda på hundarna på kvällskissen. Jag kan inte sätta fingret på vad det var just i denna boken som kröp innan för skinnet, men det gjorde den verkligen.


Boken handlar om Lucas. Lukas försvinner några dagar innan han ska ta studenten. Tre veckor senare hittas han medvetslös med stora skador.
Innan Lucas försvinnande har ytterligare 2 personer försvunnit men inte kommit tillbaka. Den ena är Lucas förra flickvän.
När boken börjar har det gått 10 årsedan Lucas blev bortförd, torterad och sen kom tillbaka med total minnesförlust över vad som hänt. Han återvänder för första gången på 10 år till sitt föräldrarhem. Vilket sätter igång minnen för många inblandade inklusive han själv som grunnar på vem som förstörde hans liv.
Fannys pappa (flickan som försvann) tror ju att Lucas vet vad som hänt hans dotter.
Hans barndomsvän David som precis håller på att flytta in i den gamla prästgården med Anna. för att börja deras nya liv. Men flytten dit och Lucas hemkomst gör att det blir allt annat än så lungt och harmoniskt som David och Anna tänkt.

Karaktärena är välskrivna. Handligen är flytande, den blir aldrig seg eller tråkig, snarare tvärtom. Och man tror man har koll…...för att sedan inse att man har fel. Och om ett träd brinner eller det dyker upp ett kors i din trädgård - FLY.
Bör läsas i dagsljus.


Kristina Ohlsson
Debuterade 2009 - Askungar
2013 debuterade hon som barnoksförfattare - Glasbarnen - radios barnens romanpris

Kristina har skrivit 14 böcker.

Mitt betyg 5/5

Går att köpa på Adlibris eller Bokus


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar