fredag 17 juni 2016

Rum 213


Rum 213 - Ingelin Angerborn - Rabén & Sjögren
Och apropå läger, mitt andra högläsningstips denna sommaren är rum 213 av Ingelin Angerborn.
Även denna passar som högläsning, speciellt om du är på just ett läger eller kollo. Delar du rum med någon så turas om och läs varannat kapitel. Men är du lättskrämd så läs den på dagen.


Elviras bästis ska vara borta hela sommaren och Elvira ser inte fram emot en sommar utan henne. Men av en slump hittar hon en lapp om ett sommarkollo. Och fast det är 2 veckor sent och redan fullbokat så lyckas Elviras mamma få en plats åt Elvira.
Visst borde dom redan här reagerat på att något var konstigt.
Påväg till kollot ser Elvira en bil med regnummer RUM 213. Och gissa vilket rumsnummer Elvira blir tilldelad på kollot...
Hon får dela rum med Bea och Meja, 2 tjejer i samma ålder, och dom finner varanndra direkt. Men det är inte bara lek, bad och killar som tar deras tid. Ganska snart börja det hända en hel del konstiga saker, bland annat börja det försvinna saker från tjejernas rum. Och misstankarna mot varandra sätter igång. eller är det kanske killarna som försöker skrämma tjejerna, trotts allt sägs det ju att det spökar på rum 213….

Det här är en rätt så klassisk spökhistoria. Alla som varit på ett sommarläger eller kollo kan känna igen sig i mycket av det Elvira och tjejerna gör och upplever. Det är väldigt snyggt berättat, med alldeles lagom mycket mystik och spänning. Tillräckligt för att få mig att inte lägga ifrån mig boken. Sträckläste från första till sista sidan. Men vill ändå rekommendera den som en av sommarens högläsnings böcker.

Mitt betyg 4/5

Går att köpa på Adlibris eller Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar